spot_img
AcasăEconomieNoua termocentrală de la Iernut (Romgaz) va fi livrată de GE, la...


Noua termocentrală de la Iernut (Romgaz) va fi livrată de GE, la fel ca cea de la Brazi (OMV-Petrom)

Compania americană producătoare de energie, General Electric a anunţat marţi că a câştigat licitaţia organizată de consorţiul Duro Felguera (DF Energy) – Romelectro pentru furnizarea tehnologiei de bază a noii centrale termoelectrice, pe care compania Romgaz, unul din o va construi la Iernut.

Operațiunile se vor desfășura în cursul anului 2017, urmând ca noua centrală să o înlocuiască pe cea existentă după finalizare, în 2019, potrivit unui comunicat GE.

Noua centrală va include patru turbine cu gaze GE de tip 6F.03, patru cazane recuperatoare generatoare de abur (HRSG) şi două turbine cu abur.
GE susţine că centrala va fi una dintre cele mai mari şi mai puternice din Europa de Sud-Est, care va schimba livrarea de energie din România.

”Pe lângă timpul de pornire redus, de sub 15 minute, centrala electrică va aduce reţelei un plus de stabilitate prin oferirea unor rezerve de energie mai rapide şi mai accesibile. Datorită poziţiei strategice a centralei termoelectrice de la Iernut – în apropierea liniilor de înaltă tensiune care leagă zonele geografice ale României –furnizorii de energie vor putea reacţiona prompt la fluctuaţiile cererii de energie din reţea şi minimiza pierderile din distribuţie şi transport”, arată GE, în comunicat.

În aceeași măsură, compania Romgaz a anunţat anul trecut că a încheiat un contract în valoare de 268,8 milioane euro cu asocierea formată din Duro Felguera şi Romelectro pentru construcţia unei centrale termoelectrice noi.

Romgaz a preluat termocentrala actuală de la Iernut în 2013 de la producătorul de energie termică Elcen pentru încheierea unei datorii de 653 milioane lei.


RELATED ARTICLES