spot_img
AcasăEconomieScădere cu 1,62% în luna iulie a rezervelor valutare ale BNR


Scădere cu 1,62% în luna iulie a rezervelor valutare ale BNR

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) au scăzut în iulie cu 1,62%, la 34,6 miliarde de euro, în iulie față de nivelul din luna precedentă, a comunicat BNR.

În cursul lunii au avut loc intrări de 796 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele.

De asemenea, au avut loc ieșiri de 1,368 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăți din contul Comisiei Europene, impactul deprecierii față de euro a unor monede aflate în rezerva valutară (dolarul american, lira sterlina și yenul japonez) și altele.

„Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,602 miliarde de euro. Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2017 au fost de 38,238 miliarde de euro, față de 38,842 miliarde de euro la 30 iunie 2017″, informează BNR.

Plățile scadente în luna august 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 192 milioane euro.


RELATED ARTICLES