spot_img
AcasăEconomieSocialiștii promit eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale


Socialiștii promit eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale

În goana după voturi, politicienii le promit alegătorilor marea cu sarea. Socialiștii, spre exemplu, ne ademenesc cu o inițiativă de eliminare a peste 100 de taxe începând de anul viitor. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, împreună cu alţi lideri social-democraţi au depus la Senat proiectul de lege care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017, notează News.ro. Printre acestea se numără timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal și taxele radio tv.

„Am depus astăzi cu dorinţa ca acest proiect de lege să intre în vigoare în acest an, astfel încât de la 1 ianuarie 2017 102 taxe nefiscale să fie eliminate. Vorbim de peste 50% din taxele nefiscale pe care le plătesc cetăţenii români şi o valoare de peste 80% a acestora. Dincolo de valoare, de număr, este vorba de o cantitate de timp uriaşă pe care o pierd românii pentru a plăti aceste taxe, unele care sunt foarte mici şi, de asemenea, nervii şi umilinţa pe care mulţi dintre cetăţenii români, aproape toţi, o simt atunci când trebuie să meargă din ghişeu în ghişeu”, a spus Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Potrivit președintelui PSD, proiectul a intrat luni în Biroul Permanent al Senatului şi acesta prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale care au un impact bugetar foarte mic, sub 0,1% din PIB.

Proiectul depus de social-democraţi urmează să modifice 14 legi și, potrivit liderului PSD, între taxele nefiscale care urmează să fie eliminate, dacă proiectul de lege va fi adoptat, ar fi: taxa de timbru de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.


RELATED ARTICLES