spot_img
AcasăEconomieTranzacțiile cu mașini noi au ajuns la cel mai bun nivel din...


Tranzacțiile cu mașini noi au ajuns la cel mai bun nivel din ultimii 11 ani, în România

Prima jumătate a anului a adus rezultate rectord pe piața autoturismelor noi și a celor second-hand tranzacționate pe plan intern, cu peste 600.000 de tranzacții, la fel ca în vremurile bune de dinaintea crizei economice, scrie Profit.ro.

De asemenea, tranzacțiile cu mașini noi au crescut cu 19% în primul semestru și au ajuns la cel mai bun nivel din ultimii 11 ani, iar cele cu mașini second-hand pe plan intern (reînmatriculări) au avut parte de cel mai bun semestru de când există date.

Evoluția a fost prezentată anterior și de Profit.ro, fiind însă semnalate o srie de probleme.

Piața mașinilor second-hand din străinătate a scăzut cu 7%, dar rămâne la valori consistente – 217.000 de tranzacții în primele 6 luni ale anului, relevă datele Autovit.ro, pe baza informatiilor furnizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Piața mașinilor noi a crescut cu 19% și a ajuns la cel mai bun nivel din ultimii 11 ani. Ianuarie și iunie au fost cele mai bune luni, cu 14.000 de unități, iar aprilie a fost cea mai slabă lună, cu sub 9.000 de mașini. Iunie a fost a treia cea mai bună lună din ultimii 10 ani.

În același timp, importurile de mașini second-hand au înregistrat o scădere de 7%, dar totalul de 217.000  de unități tranzacționate este consistent și a mai fost depășit doar în 2017 și 2018. Cel mai slab prim semestru pentru piața second-hand a fost în 2011, cu sub 45.000 de mașini.RELATED ARTICLES