spot_img
AcasăEconomieTuriștii români au scos din buzunare 9,4 milioane euro pentru minivacanța de...


Turiștii români au scos din buzunare 9,4 milioane euro pentru minivacanța de 1 Decembrie

În minivacanța de 1 Decembrie, cei peste 88.000 de turiști români au cheltuit aproximativ 9,4 milioane de euro pe cazare și servicii de masă, conform unei analize a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

„Pentru prima oară după 1989, pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele din străinătate, ceea conturează o nouă tendință în turismul românesc. Turiștii au profitat de tarifele cu până la 70% mai mici decât cele din timpul Sărbătorilor de iarnă și de faptul că au avut mai multe zile libere decât în alți ani. Din datele centralizate de către FPTR reiese că mai mult de 88.000 de români au plecat în vacanțe în țară în această perioadă, cei mai mulți dintre ei au fost în marile orașe și în stațiunile montane”, se arată într-un comunicat al organizației.

Turiștii români au cheltuit în medie circa 350 de lei pe sejur pentru cazare și mese incluse, conform datelor FPTR. Suma medie cheltuită de turiștii români a crescut cu 5% comparativ cu 2016.

”Pentru prima oară după 1989, pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele din străinătate, ceea ce conturează o nouă tendinţă în turismul românesc”, se menționează în comunicatul FPTR.

Cei mai mulți din turiștii români au preferat marile orașe sau stațiunile montane pentru perioada minivacanței.

Tarifele în stațiunile de la munte din această perioadă au variat între 270 și 500 de lei/persoană pentru 3 nopți de cazare cu mic dejun și o cină tradițional românească în seara de 1 Decembrie. Stațiunile cu cele mai mici tarife pentru minivacanță de 1 Decembrie au fost Bran și Bușteni.

”Pentru prima oară în ultimii 27 de ani, pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele în oraşele turistice europene. Spre deosebire de anii în care turiştii români optau pentru city break-uri în oraşele din Europa, în minivacanţa de 1 Decembrie din acest an aproximativ 39.000 de români au preferat să aleagă şi oraşele din România, cele mai căutate city break-uri interne fiind la Alba Iulia, Sibiu, Braşov şi Cluj Napoca”, se arată în comunicatul menționat.

Tarifele pentru pachetele promoţionale de 1 Decembrie au variat între 359-800 lei/persoană.RELATED ARTICLES