spot_img
AcasăPoliticăSenatul a adoptat Ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Fiscal


Senatul a adoptat Ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Fiscal

Senatul a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 79/2017 privind modificarea Codului fiscal cu 71 de voturi „pentru” și 37 de voturi „împotrivă”.

Anterior, în comisia de buget a Senatului OUG 79/2017 a primit raport de adoptare cu amendamente cu 6 voturi „pentru” și două abțineri, transmite News.ro.

Comisia de buget a Senatului a adoptat așadar amendamentul ce prevede ca firmele care obțin venituri de până la un milion de euro, cu un capital social de minim 45.000 dde lei și cu cel puțin doi angajați pot alege între impozitul pe profit și impozitul pe cifra de afaceri.

Alte amendamente adoptate vizează creșterea plafonului de deductibilitate la cheltuielile cu dobânda de la 200.000 euro, cum stabilise Executivul, la trei milioane de euro şi reţinerea la sursă a impozitului aferent câştigurilor obţinute din jocurile de noroc.

Pe data de 8 noiembrie, executivul a adoptat OUG 79, una dintre principalele prevederi ale acesteia fiind transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, o măsură contestată de sindicate, de mediul de afaceri şi de partidele de opoziţie.













RELATED ARTICLES