spot_img
AcasăEconomieUE reduce fondurile pentru dezvoltare și crește bugetul pentru migrație


UE reduce fondurile pentru dezvoltare și crește bugetul pentru migrație

Bruxelles-ul taie din fondurile pentru dezvoltare, dar crește bugetul pentru migrație cu 25% în 2017, după ce statele membre ale Uniunii au aprobat luni propunerea Comisiei Europene privind bugetul pe anul viitor. Proiectul prevede reducerea fondurilor alocate statelor europene mai puţin dezvoltate şi creşterea bugetului pentru securitate şi gestionarea migraţiei.

Propunerea Comisiei Europene de sporire a fondurilor pentru gestionarea crizei imigranţilor a fost pe deplin susţinută de guvernele statelor membre. Astfel, potrivit unei note a Consiliului Guvernelor bugetul pentru migraţie şi securitate pe anul 2017 va creşte cu aproape 25% în comparaţie cu cel de anul acesta. Bugetul pentru migraţie se va ridica anul viitor la 5,2 miliarde de euro, fiar ondurile urmează să fie folosite pentru consolidarea frontierelor externe, redistribuirea solicitanţilor de azil şi integrarea migranţilor, în timp ce 2,2 miliarde de euro vor folosi la acţiuni în afara Blocului comunitar care au drept scop să abordeze cauzele imigraţiei.

Pentru a compensa cheltuielile mai mari cu privire la migraţie şi stimularea creşterii economice, UE a convenit să reducă cheltuielile cu alte programe şi să reducă fondurile destinate regiunilor mai puţin dezvoltate ale Blocului, marea majoritate aflate în partea de est, informează Mediafax. Ţările din estul Uniunii Europene, principalele beneficiare ale fondurilor pentru dezvoltare, se tem că această decizie ar putea deschide calea pentru reduceri şi mai mari în următorii ani, au afirmat mai mulţi diplomaţi.


RELATED ARTICLES