spot_img
AcasăEuropaAtentatul de la Istanbul: Numărul morţilor a crescut la 41


Atentatul de la Istanbul: Numărul morţilor a crescut la 41

Bilanţul victimelor atacului terorist de la aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul a crescut la 41 de morţi şi 239 de răniţi. Din cei 41, cel puţin 13 sunt de naţionalitate străină – cinci saudiţi, 2 irakieni şi cetăţeni din China, Iordania, Uzbekistan, Tunisia, Iran şi Ucraina. Printre cei răniţi se află şi un român.

Atacatorii – în număr de trei – au sosit la aeroport cu taxiul şi au început să tragă odată ce au ajuns în zona de intrare în terminal. După un schimb de focuri cu forţele de ordine, toţi trei s-au aruncat în aer. Este cel mai grav atac terorist din 2016 în Turcia.

Autorităţile au început cercetările pentru a descoperi reţeaua care se află în spatele operaţiunii. Până în acest moment, nicio organizaţie teroristă nu a revendicat atacul. Totuşi, oficialii spun că este o desfăşurare de forţe tipică jihadiştilor Statului Islamic. Aceştia speră să lămurească cât mai repede cum a fost posibilă tragedia prin examinarea imaginilor de pe camerele de luat vederi, cercetarea convorbirilor telefonice şi interogarea martorilor.

 


RELATED ARTICLES