spot_img
AcasăEuropaNicolas Sarkozy dorește un nou tratat al Uniunii Europene


Nicolas Sarkozy dorește un nou tratat al Uniunii Europene

Fostul președinte al Franței, consideră că, în momentul de față, în Uniunea trebuie demarată reforma judiciară și gestionarea fluxurilor migratorii, ceea ce ar trebui cuprinse într-un nou tratat potrivit postului de televiziune BFMTV și publicației Ouest France.

„Înainte de toate, președintele francez trebuie să fie un mare european. Trebuie să propună un nou tratat. Acest lucru este într-adevăr foarte important”, a declarat Nicolas Sarkozy. „Calendarul președintelui Republicii este simplu: totul chiar acum! Tot ceea ce nu ați făcut în iulie, nu veți face nici în septembrie și tot ceea ce nu veți face în septembrie, nu o veți face nici în decembrie. De aceea, calendarul nu așteaptă. Acest lucru este valabil mai ales pentru scăderea impozitelor”, a afirmat Sarkozy.

În al treilea rând, se pune problema reformei justiției. Justiția este o putere independentă, a lansat el.

„În fine, destinele Europei și Africii sunt legate. Africa va trece de la 1 miliard de locuitori la 2,3 miliarde în următorii 30 de ani. Cum să gestionăm fluxurile migratorii? Aceasta este, de asemenea, o problemă importantă pentru viitor”, consideră Nicolas Sarkozy, pledând pentru o abordare nouă a problemelor.

Fără o abatere de la vechile reguli, fără o ruptură cu obiceiurile, fără o gândire liberă, nu există progres, a subliniat fostul șef al statului francez.

„Am fost un ministru foarte tânăr (38 de ani). Fără îndoială aveam prea multă putere, eram prea tânăr. Cred că este necesară în schimb experiența”, a remarcat Sarkozy, întrebat cu privire la posibilele asemănări între el și actualul președinte, în vârstă de 39 ani, cel mai tânăr președinte din istoria Franței.


RELATED ARTICLES