spot_img
AcasăEuropaOLAF: România are cele mai multe anchete finalizate în 2016 din UE


OLAF: România are cele mai multe anchete finalizate în 2016 din UE

România se află pe prima poziție la numărul de inculpări făcute la recomandarea Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), precum și la numărul de anchete finalizate în anul 2016, respectiv 21 de anchete, dintre care 11 încheiate cu recomandări.

În România au fost raportate 305 de cazuri de fraude și nereguli ce au vizat colectarea de taxe vamale, în perioada 2013-2016. Sumele imputate au reprezentat 4,05% din totalul taxelor vamale colectate în perioada analizată, scrie News.ro.

La capitolul fraudelor vamale, România se află pe poziția a opta la nivelul Uniunii Europene, mult în urma Germaniei, unde au fost raportate 7.216 nereguli, dintre care OLAF a efectuat 27 de anchete.

Raportul OLAF pe 2016 situează România pe primul loc în ceea ce privește anchetele finalizate, aceasta fiind urmată de Polonia, cu 16 anchete, dintre care opt finalizate cu recomandări, și de Ungaria, cu 13 anchete, dintre care 11 închise cu recomandări.

În baza recomandărilor sectoriale, statele membre trebuie să raporteze Comisiei Europene orice nereguli sau suspiciuni de fraudă ce provoacă pagube care depăşesc 10.000 de euro.

În aceeași perioadă, România a raportat 4.857 de fraude la nivelul fondurilor structurale și pentru agricultură, cu un impact estimat la 5,65% din totalul plăților efectuate. Dintre acestea, OLAF a finalizat 99 de anchete în aceste sectoare.

În ceea ce privește numărul total de cazuri raportate de autoritățile naționale, capitala noastră se situează pe al doilea loc, în urma Madridului (9.766 de cazuri).

Totodată, țara noastră se află pe prima poziție la nivelul UE după numărul de inculpări efectuate la recomandarea OLAF și la numărul de cazuri în care autoritățile române au respins dosarul.


RELATED ARTICLES