spot_img
AcasăEuropaParlamentar britanic, asasinat pe străzile din Birstall, nordul Angliei


Parlamentar britanic, asasinat pe străzile din Birstall, nordul Angliei

Deputata laburistă Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, a murit după ce a fost împuşcată şi înjunghiată în apropierea librăriei din oraşul Birstall. Principalul suspect este un bărbat de 52 de ani, arestat la scurt timp de poliţia din West Yorkshire.

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a declarat că asasinatul este o „crimă oribilă” şi că ţara se află în stare de şoc. A adăugat faptul că „Jo a murit făcându-şi datoria în ceea ce înseamnă inima democraţiei, ascultându-i şi reprezentându-i pe cei care au ales-o în această funcţie. În următoarele zile vor fi răspunsuri de dat despre motivaţia şi modul cum a murit. Dar, momentan, toate gândurile merg către soţul acesteia, Brendan, şi către cei doi copii. Vor creşte fără mamă, dar pot fi incredibil de mândri de ceea ce a făcut, ce a realizat şi pentru ce a luptat”, relatează BBC.

În urma tragediei, campania pentru referendumul din 23 iunie a fost suspendată. Jo Cox era o susţinătoare a rămânerii Regatului în Uniunea Europeană. Este primul parlamentar în funcţie ucis în ultimii 26 de ani, ultimul fiind Ian Gow în 1990, asasinat de teroriştii nord-irlandezi.


RELATED ARTICLES