spot_img
AcasăEuropaPE prelungește „Planul Juncker” până în 2020


PE prelungește „Planul Juncker” până în 2020

Parlamentul European a aprobat prelungirea Fondului European de Investiţii Strategice (FEIS), cunoscut și sub numele de ”planul Juncker”, până în 2020 și extinderea obiectivului acestuia de strângere de fonduri în valoare de 500 de miliarde de euro, transmite AFP.

„Planul Juncker” a fost lansat în luna mai 2015 cu scopul de a mobiliza până la 21 de miliarde de euro reprezentând fonduri şi garanţii europene în vederea atragerii unor capitaluri private. Programul va fi dedicat și regiunilor mai puțin bogate și proiectelor inovatoare considerate riscante și care n-au primit finanţare pe piaţă.

În septembrie 2016, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a propus prelungirea planului de la trei la cinci ani şi extinderea acestuia de la 315 la 500 de miliarde de euro. Planul a fost lansat în vederea dezvoltării creşterii economice şi a locurilor de muncă.

Prin intermediul FEIS s-au făcut investiții de 241 de miliarde de euro şi au fost create 300.000 de locuri de muncă, conform bilanțuui prezentt de către executivul european în luna octombrie.RELATED ARTICLES