spot_img
AcasăEuropaProteste violente în capitala Franţei


Proteste violente în capitala Franţei

Zeci de mii de oameni – cel puţin 75.000 – au protestat astăzi în Paris împotriva modificărilor pe care Adunarea Naţională doreşte să le aducă legilor muncii, transmite agenţia Reuters. Conform proiectului de lege, patronii vor putea să angajaze sau să concedieze mai uşor personalul. În plus, reforma preconizată de parlamentari va duce la relaxarea limitei numărului de ore muncite, fapt ce a nemulţumit profund sindicatele.

Protestul s-a transformat într-o luptă cu forţele de ordine în momentul în care bande de tineri au început să arunce cu pietre şi obiecte înspre poliţişti şi au spart geamurile magazinelor din zonă. Poliţia a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe tinerii huligani.

În urma confruntărilor, cel puţin 40 de persoane au fost rănite, inclusiv 29 de poliţişti, şi au fost operate 58 de arestări. Au fost organizate proteste şi în alte oraşe ale Franţei, iar lucrătorii de la căile ferate şi taximetriştii au intrat în grevă. Totuşi, în ciuda tuturor manifestaţiilor violente din ultimele săptămâni, guvernul socialist este decis să nu retragă proiectul legislativ. A trecut de Camera Inferioară a Parlamentului printr-un decret şi este de aşteptat să intre în vigoare în iulie.


RELATED ARTICLES