spot_img
AcasăEuropaUE cere giganților IT să combată discursul instigator la ură din mediul...


UE cere giganților IT să combată discursul instigator la ură din mediul online

Comisia Europeană solicită companiilor de tehnologie, precum Facebook, Twitter și Youtube, să elimine conținutul ilegal, cum ar fi propaganda teroristă și discursul instigator la ură, din cadrul platformelor online, transmite Euractiv.

Executivul european a emis o serie de principii și intrucțiuni pentru companiile din domeniul tehnologiei în vederea combaterii conținutului ilegal. În cazul în care situația nu se va îmbunătăți în următoarele luni, Comisia Europeană va recurge la măsuri mai dure.

„Vizibilitatea din ce în ce mai mare şi răspândirea conţinutului care incită la ură şi violenţă în mediul online reprezintă o ameninţare cât se poate de serioasă la securitatea cetăţenilor Uniunii Europene”, au anunțat autoritățile de la Bruxelles.

Nemulțumirea Comisiei vine ca urmare a unui studiu realizat de UE în care s-a concluzionat că eliminarea conținutului ilegal are loc cu întârziere, 28% din postări fiind depistate abia după o săptămână de la publicare.

Cele trei principii pe care le cere Executivul european sunt:

– Depistarea automată şi notificarea celor care incită la ură;
– Eliminarea propriu-zisă a conţinutului care ar trebui să fie mai eficientă şi mai rapidă;
– Prevenirea postării în mod repetat din parte celor care încearcă să prolifereze acest gen de conţinut.RELATED ARTICLES