spot_img
AcasăEuropaUE vrea să implementeze noi taxe pentru sectorul online


UE vrea să implementeze noi taxe pentru sectorul online

Comisia Europeană urmează să propună noi reguli pentru a se asigura că sectorul online plătește o cotă suficientă de taxe începând cu 2018, a anunțat Jean-Claude Juncker, președintele executivului european, citat de Reuters.

Criticii sunt de părere că anumite companii precum Google sau Facebook plătesc o cotă mult prea mică de taxe în Uniunea Europeană rotunjindu-și profiturile în țări ce dețin rate scăzute de impozitare.

UE a ameninţat că va lua măsuri singură pentru a schimba situaţia, dacă cele mai bogate ţări din lume nu vor reuşi în curând să ajungă la un acord în acest sens.

“Suntem de părere că, în sectorul digital, taxele trebuie plătite unde sunt datorate, fie online, fie offline”, a spus Junker la summitul UE din Estonia.

“Comisia va propune, anul viitor, noi reguli privind impozitarea corectă şi eficientă, care să ofere certitudine legală şi un teren echitabil pentru toţi”, a adăugat el.

Nu toate statele membre UE sunt de acord cu modul de taxare al sectorului digital, însă Juncker este de părere că acestea vor reuși să ajungă la un acord în privința acestui subiect.


RELATED ARTICLES