spot_img
AcasăEuropaUltimele discursuri ale celor două tabere înainte de votul de mâine din...


Ultimele discursuri ale celor două tabere înainte de votul de mâine din Marea Britanie

Principalii lideri politici ai Marii Britanii au rostit ultimele discursuri în faţa susţinătorilor, cu o zi înainte de votul care va decide dacă Regatul Unit rămâne în Uniunea Europeană sau părăseşte blocul comunitar.

La o adunare în oraşul Bristol, premierul David Cameron a declarat că decizia de mâine nu mai poate fi schimbată, o eventuală ieşire ar reprezenta o lovitură puternică pentru economia ţării şi pentru stabilitatea financiară a familiilor britanice. De asemenea, domnia sa crede că „putem face faţă mai bine provocărilor terorismului şi schimbărilor climatice, putem ajuta mai bine creşterea economiei noastre, putem obţine înţelegeri comerciale mai avantajoase. Doresc să obţinem acele înţelegeri pentru a da mai multe şanse tuturor cetăţenilor din ţara noastră.”

De partea cealaltă, d. Boris Johnson, principalul animator al taberei pro-Brexit, a respins îngrijorările prim-ministrului, afirmând că are încredere în Marea Britanie – „este un moment crucial, mulţi se vor răzgândi şi sper ca aceştia să creadă în ţara noastră, să creadă în ceea ce putem face. Este timpul să avem o altă abordare în raport cu partenerii noştri dincolo de Canalul Mânecii. Este timpul să vorbim în numele democraţiei, şi sute de milioane de oameni de pe cuprinsul întregii Europe sunt de acord cu noi. Este timpul să ne separăm de sistemul slăbit şi disfuncţional al U.E.”, a completat acesta, relatează BBC.

Un punct de vedere clar a avut şi d. Jean Claude-Juncker, preşedintele Comisiei Europene. Într-o conferinţă de presă la Bruxelles, acesta i-a avertizat pe decidenţii politici de la Londra şi pe cei care vor vota mâine că „nu va exista niciun fel de renegociere. Am ajuns la un acord cu domnul prim-ministru, a obţinut maximum din ce putea primi, iar noi am oferit maximum din ce puteam oferi.” Pentru votul de mâine sunt eligibile 46.499.537 de persoane.RELATED ARTICLES