spot_img
AcasăEuropaUniunea Europeană a prelungit sancţiunile împotriva Rusiei pentru rolul avut în anexarea...


Uniunea Europeană a prelungit sancţiunile împotriva Rusiei pentru rolul avut în anexarea peninsulei Crimeea

Toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au fost de acord să prelungească cu încă un an – până la 23 iunie 2017 – sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse pentru rolul avut în anexarea Peninsulei Crimeea în martie 2014, mişcare condamnată de statele occidentale, referendumul de unire organizat de forţele pro-ruse fiind considerat ilegal.

În pachetul de sancţiuni se regăseşte interdicţia importului de produse din Crimeea, interzicerea oricărei investiţii în zonă, cooperarea în domeniul turismului şi exportul de bunuri şi servicii către regiunea anexată.

Statele membre ale Uniunii Europeane sunt aşteptate să decidă dacă prelungesc până la sfârşitul anului 2016 sancţiunile împotriva Rusiei pentru rolul avut în criza ucraineană, începută în aprilie 2014, după ce miliţii pro-ruse au ocupat clădiri administrative din Doneţsk şi Lugansk. Moscova speră ca măsurile coercitive să fie ridicate sau măcar îmblânzite, iar vizita preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la forumul economic de la Sankt-Petersburg poate fi un semn în acest sens.RELATED ARTICLES