spot_img
AcasăȘtiriDNA se opune lichidării companiilor fostului deputat PSD, Sebastian Ghiță


DNA se opune lichidării companiilor fostului deputat PSD, Sebastian Ghiță

DNA Ploieşti a cerut Tribunalului Prahova interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare a firmelor SC Asesoft International şi SC Teamnet International, pentru 60 de zile, în scopul recuperării sumelor obținute din activitățile ilicite pentru care sunt cercetate de către procurori: complicitate la trafic de influență și spălare de bani.
„Prin sentinţele pronunţate de Tribunalul Prahova – Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. Până la acest moment nu a fost iniţiată procedura falimentului şi dizolvare a celor două persoane juridice.
În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent şi se raportează strict la considerentul bunei desfăşurări a procesului penal (prin asigurarea existenţei pe mai departe a celor două persoane juridice, a prezenţei lor la termenele de judecată şi a activului patrimonial necesar pentru plata sancţiunii şi a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunţa o hotărâre de condamnare definitivă)”, transmit procurorii într-un comunicat de presă, preluat de Mediafax.
În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei.
În acest dosar, pe numele fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, aceasta fiind a doua măsură privativă de libertatea dispusă după dispariţie.RELATED ARTICLES