spot_img
AcasăȘtiriFondul Proprietatea vrea să vândă acțiuni la filiale Electrica


Fondul Proprietatea vrea să vândă acțiuni la filiale Electrica

Fondul Proprietatea a anunțat marți că demarează o procedură competitivă ce ar putea conduce la vânzări ale acțiunilor sale la filialele furnizorului și distribuitoului de energie Electrica.

”Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, în calitate de administrator de investiţii al Fondul Proprietatea doreşte să informeze acţionarii că a demarat o procedură competitivă ce poate conduce la posibile vânzări ale participaţiilor Fondului în filialele Electrica (SDEE Distribuţie Muntenia Nord, SDEE Distribuţie Transilvania Sud, SDEE Distribuţie Transilvania Nord şi Electrica Furnizare)”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Unicul consultant financiar al Fondului în această tranzacție, Ithuba Capital AG, va coordona procesul de marketing și vânzare.

Participațiile deținute de Fondul Proprietatea la filiale Electrica și care sunt avute în vedere pentru vânzare sunt Distribuție Muntenia Nord, Distribuție Transilvania Sud, Distribuție Transilvania Nord și Electrica Furnizare.

Electrica are o valoare de piață de 4,9 miliarde lei (1,1 miliarde euro), calculată la ultimul preț de închidere a ședinței bursiere, de 14,20 lei/acțiune.

În trimestrul I din 2017, Electrica a înregistrat o pierdere de 51 milioane de lei, în timp ce în perioada similară a anului trecut compania raportase un profit de 142 milioane lei. Pierderea raportată în acest an vine în urma dezechilibrelor majore care au avut loc pe piața de energie la începutul anului.


RELATED ARTICLES