spot_img
AcasăȘtiriToyota recheamă aproximativ 3 milioane de mașini în service


Toyota recheamă aproximativ 3 milioane de mașini în service

Compania Toyota Motor Corp a anunţat că aproximativ 3 milioane de maşini, printre care modelele Corolla Axio sedan şi RAV4 crossover,  vor fi rechemate în service, deoarece există anumite probleme cu airbagul, transmite Reuters.

Autorităţile de reglementare în domeniul transporturilor la nivel global sunt de părere că pompele care sunt responsabile pentru umflatul airbagurilor produse de compania Takata, conţin nitrat de amoniu și nu sunt sigure fără un agent de uscare, afirmând că acestea trebuie retrase de pe piaţă.

Producătorii japonezi de autoturisme au afirmat că rechemările actuale fac parte dintr-un proces mai amplu solicitat de autorităţile internaționale de transport. Compania Toyota susţine că aceste rechemări au fost lansate pentru 1,16 milioane de maşini în Asia, Orientul Mijlociu şi în pieţele mai mici ale constructorului auto nipon, în timp ce 750.000 de maşini au fost rechemate în Japonia.

Autoturismele marca Toyota vândute în America de Nord, sunt scutite de ultimele rechemări, au adăugat reprezentanţii companiei, în timp ce compania producătoare de airbaguri  caută sprijin financiar pentru remedierea problemelor.

 RELATED ARTICLES