spot_img
AcasăComunicateWatford Insurance, cel mai nou jucător pe piața asigurărilor din România, celebrează...


Watford Insurance, cel mai nou jucător pe piața asigurărilor din România, celebrează lansarea operațiunilor sale în România

București, 17 octombrie 2018 – Watford Insurance Company Europe (Watford Insurance) marchează lansarea operațiunilor sale în România printr-un eveniment organizat astăzi in București, la eveniment participând partenerii și colaboratorii săi.

Watford Insurance este o subsidiară deținută 100% de Watford Re Ltd., o companie globală de asigurări și reasigurări. Watford Group are o capitalizare de 1,2 miliarde $ la data de 31 decembrie 2017. Subsidiarele de subscriere Watford Group, inclusiv Watford Insurance, au primit rating „A-“ (Excelent) de la compania de rating AM Best și rating „A“ de la Kroll Bond Rating Agency, confirmând astfel puterea financiară a grupului.

„Am decis să extindem activitatea Watford Insurance în România în urma unei evaluări atente a mediului de afaceri și a cadrului de reglementare și supraveghere. Watford Insurance funcționează în piața Uniunii Europene începând din 2015, în principal în Irlanda și Marea Britanie, iar România este prima țară din Europa Centrală și de Est în care am decis să activăm. Avem în plan generarea unei creșteri organice a afacerii și o diversificare a portofoliului, prin produse adaptate nevoilor pieței și consumatorului român”, a declarat Valandis Elpidorou, Reprezentant Legal al Watford Insurance – Sucursala București.

Watford Insurance a externalizat administrarea activității pentru operațiunile din România către furnizorul local de servicii de asigurare Intaro Insurance Services SA.

În prima etapă, Watford Insurance va oferi produse de asigurare auto și produse auxiliare atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice. Produsele companiei sunt distribuite prin rețeaua locală de brokeri de asigurare, care în prezent intermediază mai mult de 60% din volumul de prime din piața de asigurări din România. Pe termen scurt și mediu, Watford Insurance își propune să extindă oferta de produse și către alte linii de asigurare, cum ar fi proprietăți imobiliare, răspunderi civile, accidente și sănătate, maritim și aviație.

 

Watford Re Ltd este un asigurător și reasigurător global, cu prezență pe piața mondială din 2014 în SUA, Europa și Asia. În 2015 Watford a început operațiunile de asigurări în Europa și SUA pentru a oferi produse și soluții de specialitate unei baze de clienți extinse în aceste regiuni. ***


RELATED ARTICLES