spot_img
AcasăInternaționalAchizițiile și fuziunile au luat avânt prin Europa, în timp ce în...


Achizițiile și fuziunile au luat avânt prin Europa, în timp ce în SUA au scăzut pe fondul politicii lui Trump

Achizițiile de companii europene au înregistrat un avans în ultimele luni, datorită optimismului generat de perspectivele economice din regiune, pe de altă parte s-a observat o diminuare a volumului de tranzacții la nivel global, iar valoarea totală a tranzacțiilor în SUA a scăzut drastic din cauza incertitudinii legate de reforma fiscală și de planurile de simplificare a reglementărilor ale președintelui Donald Trump, informează Reuters.

În Europa, fuziunile și achizițiile au crescut anual cu 45% la 234 de miliarde de dolari în al doilea trimestru al acestui an, companiile mizând pe faptul că economiile din regiune se vor redresa, conform datelor Thomson Reuters.

Totuși, achizițiile și fuziunile de la nivel global au scăzut cu 12% la 771 miliarde de dolari, iar cele din SUA au scăzut cu 36% la 281 de miliarde de dolari.

„Redresarea economică are loc în Europa și face companiile mai atractive, ciar dacă sunt obstacole mai mari din partea reglementărilor”, a declarat Hernan Cristerna, director pentru fuziuni și achiziții la JPMorgan Chase.

În al doilea trimestru, Atlantia, operatorul italian de drumuri, a făcut o ofertă de 16,3 miliarde de euro pentru operatorul spaniol Abertis Infraestructuras, iar companiile din industria chimică Huntsman (SUA) și Clariant (Elveția) au ajuns la un acord asupra unei fuziuni de 14 miliarde de dolari. Și în SUA au avut loc acorduri importante, între care achiziția de către furnizorul de echipamente medicale Becton Dickinson a companiei C R Bard, pentru 24 miliarde de dolari.

Volumul fuziunilor și achizițiilor din SUA, în funcție de valoarea acordurilor, a înregistrat o scădere, iar numărul tranzacțiilor a stagnat.

„Unele companii americane așteaptă să vadă claritate referitoare la fiscalitate și reforma reglementărilor promise de administrația Trump. Acest tip de incertitudine este în obstacol major în calea mega-acordurilor”, a precizat Bill Curtin, director global pentru fuziuni și achiziții la Hogan Lovells.RELATED ARTICLES