spot_img
AcasăInternaționalAlegeri prezidenţiale în Peru: Luptă strânsă între Fujimori şi Kuczynski


Alegeri prezidenţiale în Peru: Luptă strânsă între Fujimori şi Kuczynski

După numărarea a peste 92% din voturi, cei doi candidaţi – Keiko Fujimori şi Pedro Pablo Kuczynski – sunt despărţiţi de câteva zeci de mii de voturi. Kuczynski, care a deţinut funcţii în cadrul Băncii Mondiale şi a fost o perioadă prim-ministru al ţării, are 50.3% din opţiuni, faţă de Fujimori, cu 49.6%.

Susţinut de opoziţie, candidatul în vârstă de 77 de ani a promis în campania electorală că va revitaliza economia aflată într-o situaţie dificilă şi va crea un guvern transparent. De partea cealaltă, Keiko Fujimori a declarat că va începe o luptă determinată împotriva crimei organizate, în cazul în care va fi aleasă preşedinte, conform BBC.

Tatăl acesteia este un personaj controversat în Peru. Alberto Fujimori, preşedinte între 1990 şi 2000, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru că ar fi autorizat înfiinţarea unei echipe a morţii, responsabilă de uciderea unor civili. În plus, a mai fost găsit vinovat de spălare de bani, de avizarea interceptărilor ilegale a opozanţilor şi de mituirea parlamentarilor şi jurnaliştilor, conform CNN. Câştigătorul alegerilor de ieri va conduce Peru pentru următorii 5 ani.RELATED ARTICLES