spot_img
AcasăInternaționalAtac terorist într-unul dintre cele mai populare hoteluri din Somalia


Atac terorist într-unul dintre cele mai populare hoteluri din Somalia

O explozie a unei maşini-capcană, urmată de un atac cu arme automate asupra hotelului Ambassador din capitala Somaliei, Mogadishu, a avut loc în cursul zilei de ieri. Cel puţin 16 persoane au fost ucise, iar alte 55 au fost rănite, conform unei relatări oficiale a poliţiei somaleze, citată de Reuters.

 

Luptele cu teroriştii – în număr de trei – au durat mai bine de 12 ore, asediul luând sfârşit în această dimineaţă. Imediat după începerea atacului, organizaţia Al-Shabaab a revendicat operaţiunea. În ciuda faptului că militanţii au fost nevoiţi să părăsească capitala în 2011, în urma unei ofensive a forţelor Uniunii Africane, aceştia încă lansează atacuri asupra unor obiective importante. Hotelul Ambassador este unul dintre cele mai populare din Mogadishu, printre victime aflându-se cel puţin doi parlamentari, conform BBC.

 

Tragedia vine la o zi după ce guvernul somalez a anunţat lichidarea lui Mohamed Kuno, în urma unui raid asupra unui convoi în Kimayo, un port din sudul ţării. Kuno fusese cel care organizase atacul terorist din aprilie 2015, asupra Universităţii din oraşul Garissa, Kenya, soldat cu 148 de morţi.


RELATED ARTICLES