spot_img
AcasăInternaționalAtentat la Kabul, în cartierul diplomatic: Cel puțin 80 de morți și...


Atentat la Kabul, în cartierul diplomatic: Cel puțin 80 de morți și peste 350 de răniți

Un vehicul capcană a explodat miercuri în cartierul palatului prezidențial și al ambasadelor din centrul capitalei afgane Kabul. Explozia provocată de un soldat kamikaze a provocat moartea a 80 de persoane, rănind alte 350 de persoane. Talibanii au negat că ar avea vreo responsabilitate în atac, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat în urma atentatului că acesta nu a fost cauzat de luptătorii talibani și a precizat că mișcarea condamnă astfel de atacuri aleatorii care provoacă victime în rândul civililor.

„Din păcate, bilanțul a ajuns la 80 de morți și peste 300 de răniți, între care multe femei și copii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătății, Waheed Majroh, citat de AFP, subliniind că bilanțul s-ar putea agrava având în vedere că noi corpuri continuă să fie scoase de sub dărâmături.

Acesta este unul dintre cele mai grave atacuri produse în ultimele luni în Kabul.

În urma exploziei cauzate de „un kamikaze care a detonat un vehicul capcană în apropiere de piața Zanbak”, mai multe centre ale ambasadelor străine au fost avariate, printre care și sediul Ambasadei Germaniei, iar alte clădiri din apropiere sunt încă în flăcări.


RELATED ARTICLES