spot_img
AcasăInternaționalAvion cu 81 de pasageri, prabuşit în Columbia. Şase oameni au supravieţuit...


Avion cu 81 de pasageri, prabuşit în Columbia. Şase oameni au supravieţuit tragediei

Accident aviatic de proporţii în Columbia. Un avion care transporta 72 de pasageri, alături de alţi 9 membri ai echipajului, s-a prăbuşit în  noaptea de luni spre marţi în Columbia, în drum spre oraşul Medellin. La bord se aflau şi membri unei echipe braziliene de fotbal. Autorităţile au identificat până la această oră cinci persoane rămase în viaţă şi fac cercetări pentru a depisa cauza tragediei. Potrivit anunţului făcut de piloţi cu două ore înainte de prebuşire, se pare că aparatul ar fi avut unele defecţiuni electrice. 

Autorităţile din Columbia au confirmat moartea a 71 de persoane în urma accidentului aviatic şi supravieţuirea a doar şase pasageri. Avionul avea 81 de persoane la bord, dintre care 72 de pasageri şi 9 membri ai echipajului.

Aeroportul Medellin a confirmat că la bordul avionului care venea dinspre Bolivia se aflau şi membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense, care urmau să joace miercuri finala turneului Copa Sudamerica cu Atletico Nacional, la Medellin.

Primul rănit adus la Spitalul de la Ceja este fotbalistul Alan Ruschel de la echipa Chapecoense, a comunicat postul 360 Radio Colombia. Autorităţile aviatice au informat că avionul de tipul British Aerospace 146 aparţine companiei aeriene boliviene Lamia. Cu două ore înainte de prăbuşire, echipajul a anunţat că are probleme tehnice, din cauza unor defecţiuni electrice.

Primarul oraşului Medellin, Federico Gutierrez a declarat că avionul s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă în apropiere de oraş, cu puţin timp înainte de miezul nopţii. Potrivit presei locale, cursa aeriană RJ85, care avea la bord 72 de pasageri şi 9 membri ai echipajului, a anunţat că are probleme în timpul zborului, înainte de a dispărea de pe radare.RELATED ARTICLES