spot_img
AcasăInternaționalChina va putea să furnizeze baterii pentru 1,5 milioane de mașini electrice...


China va putea să furnizeze baterii pentru 1,5 milioane de mașini electrice Tesla pe an

O serie de companii mici din China plănuiesc să construiască fabrici de baterii cu o capacitate de producție echivalentă a 120 GWh pe an până în 2021. Prin comparație, fabrica Tesla din Nevada va avea o capacitate de 35 GWh de baterii anual atunci începând cu 2018. Fabricile chineze vor putea furniza destule baterii cât pentru 13,7 milioane de vehicule hibride Plug-in Toyota Prius, transmite Bloomberg.

Cota de piață a Chinei în vânzarea de baterii pe bază litium-ion se estimează că va crește la 65% de la 55% până în 2021. De asemenea, și producția de baterii din SUA începe să prindă avânt, însă creșterea cotei de piață este relativ mică: se estimează că va avea un avans în aceeași perioadă de 10 procente la 17%.

Tesla a intrat într-o cursă contra cronometru cu finalizarea construcției celei mai mari fabrici de baterii din lume în deșertul Nevada, însă pronosticurile arată că producătorii chinezi vor depăși rapid ținta de vânzări stabilită de Elon Musk, liderul companiei americane.

Companiile chineze vor să construiască fabrici suplimetare cu o capacitate de până la 120 GWh până în 2021. Această capacitate este suficientă pentru a furniza anual energie electrică pentru circa 1,5 milioane de vehicule Tesla Model S sau pentru 13,7 milioane de mașini hibride Plug-in Toyouta Prius.

Comparativ, atunci când va fi finalizată în 2018, fabrica „Gigafactory” de către Tesla Inc., aceasta va putea furniza până la 35GWh de baterii pe an.

Bateriile litiu-ion sunt pe piață de foarte mult timp, fiind utilizate de la smartphone-uri, laptopuri, până la alte tipuri de electronice personale, însă se estimează că cererea va exploda în următorii cinci ani, pe măsură ce numărul de vehicule electrice va crește și fiind în strânsă legătură cu sistemele de stocare a energiei electrice gigant pe care producătorii de energie au în plan să le construiască în perioada următoare.

În 2016, Tesla a produs circa 84.000 de vehicule electrice în 2016 și a declarat că intenționează să producă alte 500.000 în 2018.

În timp ce compania americană vrea să construiască cea mai mare fabrică producătoare de baterii din lume, guvernul chinez a lansat un efort considerabil de creștere a cotei de piață dominante a țării. Aproximativ 55% din producția de baterii litiu-ion la nivel mondial se află deja în China, comparativ cu 10% în SUA.


RELATED ARTICLES