spot_img
AcasăInternaționalFacebook intervine cu anumite schimbări referitor la reclamele politice


Facebook intervine cu anumite schimbări referitor la reclamele politice

Mark Zuckerberg, Co-fondator, CEO și președintele Facebook, a anunțat prin intermediul unui mesaj video că rețeaua socială va oferi mai multă transparență în ceea ce privește reclamele ce apar în cadrul acesteia. Această măsură vizează în primul rând postările propagandistice, scrie News.ro.

Gigantul tehnologic a recunoscut faptul că în timpul alegerilor din 2016 o companie rusească a investit 100.000 de dolari în reclame politice care targetau cetățenii americani.

Facebook a anunţat că va pune la dispoziția comisiilor de anchetă ale Congresului american informaţiile pe care le deţine şi că va lua măsuri pentru creşterea transparenţei reclamelor politice cumpărate la nivel global în cadrul propriei reţele de socializare.

Mark Zuckerberg a declarat că pe viitor orice utilizator al rețelei va putea vedea care este cumpărătorul reclamei afișate. Totodată, acesta a adăugat că vor putea fi vizualizate absolut toate campaniile derulate de o pagină și audiențele vizate de acele reclame.RELATED ARTICLES