spot_img
AcasăInternaționalFurtuna Harvey a provocat daune estimate la mai puțin 3 miliarde de...


Furtuna Harvey a provocat daune estimate la mai puțin 3 miliarde de dolari

Furtuna tropicală Harvey provoacă pagube mult mai mici comparativ cu cele provocate de uraganele Katrina și Sandy în New Orleans și News York, sunt de părere analiștii de la grupul german Hannover Re, citați de Reuters.

Pierderile provocate de uraganul Katrina în 2005 și uraganul Sandy în 2012 s-au ridicat la 80 de miliarde de dolari, respectiv 36 de miliarde de dolari, conform estimărilor celei mai mari companii de asigurări din lume, Hannover Re.

„În cazul uraganului Harvey vorbim de o magnitudine mult mai mică decât a celorlalte două uragane, Katrina și Sandy”, a declarat un purtător de cuvânt de la Hannover Re. Potrivit acestei surse, care a dorit să își păstreze anonimatul, pentru că industria asigurărilor evaluează încă costurile, pierderile asigurate provocate de furtuna Harvey sunt estimate până acum la mai puțin de trei miliarde de dolari.

Mii de persoane au fost nevoite să se refugieze din calea apelor, după ce furtuna tropicală Harvey a lovit sud-estul statului american Texas. Cel puțin două persoane și-au pierdut viața în urma furtunii considerată cel mai puternic fenomen meteo de acest fel care s-a abătut asupra Texas în ultimii 50 de ani.RELATED ARTICLES