spot_img
AcasăInternaționalHillary Clinton este aproape de a obţine nominalizarea democrată


Hillary Clinton este aproape de a obţine nominalizarea democrată

Noaptea trecută s-au desfăşurat ultimele alegeri primare importante înainte de convenţiile democrate din Philadelphia şi republicane din Cleveland. În tabăra democrată, Hillary Clinton a obţinut victorii concludente în patru din cele şase state. Succesele au venit în California – 55.8%, New Jersey – 63.3%, New Mexico – 51.5% şi Dakota de Sud – 51%. Bernie Sanders a reuşit să câştige doar în Dakota de Nord – 64.2% şi în Montana – 51.1%.

În ciuda înfrângerilor, d. Sanders a declarat că va continua lupta, fiind pregătit de alegerile din 14 iunie, din capitala Washington. Vorbind în faţa susţinătorilor săi din Santa Monica, acesta a recunoscut că posibilităţile de victorie sunt foarte mici, dar, totodată, a promis că nu va renunţa la „lupta noastră pentru justiţie socială, economică, rasială şi pentru apărarea mediului.” Domnia Sa se va întâlni cu preşedintele Obama în cursul zilei de joi. Analiştii speculează că după această întâlnire şi după alegerile de marţi, d. Sanders se va retrage din cursă şi o va susţine pe dna Clinton.

În ceea ce îl priveşte pe d. Donald Trump, scrutinul de noaptea trecută a fost o simplă formalitate din moment ce toţi contracandidaţii s-au retras din cursa electorală. Într-un discurs pe care l-a rostit în Briarcliff, statul New York, candidatul republican a atacat-o din nou pe dna Clinton şi mandatul acesteia la Departamentul de Stat şi a făcut apel la susţinătorii d-lui Sanders să i se alăture după ce „au fost lăsaţi de izbelişte de un sistem viciat, corupt.” Declaraţiile vin într-un context destul de complicat, d. Trump fiind atacat pentru remarcile cu tentă rasistă pe care le-a făcut la adresa unui judecător mexican. Un senator şi-a retras sprijinul, iar liderul Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, a criticat, de asemenea, atacul lui Donald Trump. Marţi, 14 iunie, se încheie campania, urmând ca în iulie, cele două partide să îşi prezinte opţiunile pentru fotoliul de la Casa Albă.RELATED ARTICLES