spot_img
AcasăInternaționalIsraelul suspendă permisele de intrare ale palestinienilor


Israelul suspendă permisele de intrare ale palestinienilor

Autorităţile israeliene au decis să suspende permisele de intrare în ţară a 83.000 de persoane după atacul de ieri din Tel-Aviv, transmite BBC. Doi veri din localitatea Hatta, în apropiere de Hebron, au deschis focul într-un restaurant din apropierea Ministerului Apărării şi a sediului Statului Major-General.

Cei doi au tras la întâmplare, folosindu-se de arme automate. Patru oameni au fost ucişi, iar alţi 16 au fost răniţi. Premierul Netanyahu a condamnat „atacul barbar” imediat după ce i-a vizitat pe răniţi la spital. Unul dintre atacatori a fost ucis de forţele de ordine, iar celălalt a fost rănit grav şi se află în stare critică.

Vestea atentatului a fost primită cu bucurie de Hamas, care a lăudat „actul eroic.” Într-o declaraţie dată publicităţii astăzi, gruparea teroristă a clamat că „operaţiunea din Tel-Aviv este un răspuns natural la pângărirea moscheii Al-Aqsa de către evrei şi a crimelor comise împotriva poporului palestinian”, relatează Times of Israel. Totodată, Hamas a avertizat că vor urma şi alte atacuri în această lună. Este vorba de luna Ramadanului, o perioadă în care tensiunile religioase sunt mai accentuate decât în alte momente ale anului.


RELATED ARTICLES