spot_img
AcasăInternaționalȘefii Volkswagen, anchetați de către procurorii germani


Șefii Volkswagen, anchetați de către procurorii germani

Procurorii germani au anunțat miercuri lansarea unei investigații oficiale privind manipularea pieței de către directorul general al companiei Volkswagen, Matthias Muller, și președintele acesteia, Hans Dieter Poetsch în legătură cu scandalul noxelor trucate în care a fost implicat grupul german, transmite Reuters.

Procurorii din Stuttgard, unde este sediul Porsche, compania mamă a Volkswagen, îi investighează pe membrii board-ului companiei pentru a afla dacă aceștia au ascuns investitorilor informații legate de investigația ce avea loc în Statele Unite ale Americii, înainte de izbucnirea scandalului Dieselgate din 2015, ce a dus la scăderea acțiunilor grupului german și la pierderi substanțiale ale acționarilor.

Ancheta, care îl vizează și pe fostul CEO al Volkswagen, Martin Winterkorn, și care este în desfășurare începând din luna februarie a acestuian, este similară cu cea lansată anul trecut de către procurorii din Braunschweig, de lângă sediul VW din Wolfsburg, în legătură cu faptul că actualii și foștii membri ai consiliului de administrație al grupului german ar fi întârziat lansarea informațiilor cu privire la manipularea testelor privind emisiile poluante.

Porsche SE a declarat oficial că acuzațiile au fost neîntemeiate, adăugând că a respectat regulile anunțându-și acționarii din timp. Compania mamă a VW controlează 52,2% din acțiunile grupului.

Procurorii au afirmat că ancheta a fost determinată de o plângere din partea autorității de reglementare a piețelor BaFin, în vara anului 2016, în același timp în care procurorii din Braunschweig și-au lansat propria anchetă ce-i viza pe oficialii VW.RELATED ARTICLES