spot_img
AcasăInternaționalPrețul aurului crește pe fondul controverselor generate de Donald Trump


Prețul aurului crește pe fondul controverselor generate de Donald Trump

Prețul aurului a crescut pentru a cincea zi consecutiv, cea mai lungă perioadă de apreciere într-o lună, după zvonuri conform cărora președintele Donald Trump i-ar fi cerut șefului FBI să renunțe la o investigație ce îl viza pe fostul său consilier de securitate națională. Dolarul a scăzut, iar plasamentele europene în dolari s-au diminuat de asemenea pe fondul celei mai recente controverse, ce amintește de scandalul Watergate din anii 1970, soldat cu demisia președintelui Richard Nixon, transmite Bloomberg.

„Probabil că președintele Trump trece prin cea mai dificilă perioadă a mandatului său”, a declarat Naeem Aslam, analist șef la Think Markets U.K. „Iar investitorii se întreabă dacă există posibilitatea unei proceduri de suspendare a lui Trump, ceea ce ar afecta serios încrederea de pe piețele financiare”, a adăugat acesta.

Cotația aurului cu livrare imediată a urcat miercuri cu până la 0,6%, la 1.245,07 dolari uncia, cel mai ridicat nivel atins din 3 mai, fiind ulterior tranzacționat la Londra la 1.243,78 dolari uncia. Aurul înregistrează în acest fel cea mai lungă perioadă de creștere din ultima lună, iar avansul de la începutul acestui an a ajuns la 8,4%.

În schimb, indicele Bloomberg Dollar Spot a coborât la cel mai redus nivel după luna noiembrie.RELATED ARTICLES