spot_img
AcasăInternaționalVase de pescuit aparţinând Chinei, atacate de o navă a marinei indoneziene...


Vase de pescuit aparţinând Chinei, atacate de o navă a marinei indoneziene în Marea Chinei de Sud

O navă a marinei indoneziene a atacat în cursul dimineţii de vineri câteva vase de pescuit care intraseră în zona disputată de cele două ţări. Incidentul s-a produs în apropiere de Insulele Natuna, aflate în largul coastelor regiunii Borneo, în marea Chinei de Sud.

În urma conflictului, un vas a fost avariat, o persoană a fost rănită, iar alte şapte au fost arestate şi încă nu se ştie dacă au fost eliberate. Guvernul indonezian a răspuns la ceea ce consideră a fi fost o încălcare a apelor teritoriale proprii, cerând puterii de la Beijing respectarea independenţei sale.

În replică, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe chinez a declarat că acţiunea Indoneziei reprezintă „o utilizare disproporţionată a forţei” şi că „cerem părţii indoneziene să se abţină de la orice act care ar putea complica sau agrava disputa, sau care ar putea pune în pericol stabilitatea şi pacea în regiune”, transmite Reuters. În ciuda faptului că guvernul de la Beijing neagă orice tip de dispută cu Indonezia în privinţa Insulelor Natuna, acesta a fost al treilea incident din 2016.


RELATED ARTICLES