spot_img
AcasăInternaționalVenezuela continuă să conducă în topul mondial al celor mai mizerabile economii....


Venezuela continuă să conducă în topul mondial al celor mai mizerabile economii. România urcă 8 locuri

Dacă 2016 a fost anul șocurilor politice, acest an s-ar putea să fie cel în care economia globală ar putea resimți impactul. Indicele Bloomberg al Mizeriei, care combină inflația din 2017 și prognoza șomajului, urmărește să ne arate acest lucru.

Pentru al treilea an consecutiv, problemele economice și politice au făcut ca Venezuela să fie cea mai mizerabilă economie din lume. Cea mai puțin mizerabilă este încă o dată Tailanda, dar acest lucru se datorează în mare parte modului unic în care se calculează șomajul în această țară. Dar cele mai importante modificări au avut loc la mijlocul clasamentului precum Marea Britanie, Polonia și Mexic, doar pentru a numi câteva dintre ele.

Problemele economice au afectat Venezuela de ani de zile. Prețurile scăzute ale petrolului, singura marfă de export a țării, au alimentat o criză care a lăsat magazinele alimentare cu rafturile goale, spitalele fără medicația de bază și explozia criminalității ca măsură a disperării care duce la furie. În timp ce țara nu a mai raportat date economice începând cu 2015, Cafe Con Leche, Indicele Bloomberg, care are drept scop de a urmări inflația prin costul unei cești de cafea, arată o creștere a prețurilor de 1.419%, de la mijlocul lunii august a anului trecut. Economiștii estimează că prețurile vor crește de aproape șase ori în acest an, în conformitate cu estimarea medie dintr-un sondaj Bloomberg.

Apropriindu-ne de teritoriul venezuelean – cu toate că nici o altă țară nu se aproprie nici măcar de departe de scorul de 500 – se regăsesc o seamă de țări central și est europene. Polonia a înregistrat cea mai mare mișcare negativă și a ajuns pe locul 28 dintre 65 de state evaluate în acest an, de la un indice al performnței efective de 45 înregistrat anul trecut. Cu cât poziția este mai sus, cu atât este mai mizerabilă economia. Cu toate că șomajul în Polonia a scăzut în mod constant după criza financiară, inflația a crescut la 1,8% în ianuarie, după cea mai lungă perioadă de deflație din istorie. Creșterile similare ale prețurilor au determinat economiile din România, Estonia, Letonia și slovacia să urce pe scara Indicelui Mizeriei.

România urcă în acest an, de pe locul 53 pe 45, din cauza inflației aflată în creștere.

sursa: Bloomberg
sursa: Bloomberg

 RELATED ARTICLES