spot_img
AcasăInternaționalVolvo: prima companie care renunță definitiv la utilizarea motoarelor convenționale


Volvo: prima companie care renunță definitiv la utilizarea motoarelor convenționale

Producătorul auto Volvo vrea să vândă numai vehicule electrice și hibride începând cu anul 2019, compania numind această decizie ca un „sfârșit istoric” în construcția de modele care au doar motor cu combustie internă, scrie The Guardian.

În perioada 2019-2021, producătorul auto va lansa cinci modele electrice 100% și se va asigura ca linia actuală de producție convențională să ofere un anumit model de motor hibrid. Este prima companie care face o astfel de mișcare îndrăzneață.

„Acest anunț marchează sfârșitul mașinii cu motor numai cu combustie. Volvo Cars a declarat că intenționează să vândă circa un milion de mașini electrice până în 2025”, a declarat Hakan Samuelsson, director executiv al Volvo.

Volvo, companie deținută de gigantul auto chinez Geely, nu a construit până în momentul de față o mașină complet electrică, dar deja vinde cinci modele hibride Plug-in care pot rula câteva zeci de kilometri numai pe baza bateriei înainte de a face trecerea la motorul convențional.

Mai mult de un sfert din vânzările unuia dintre modelele existente ale Volvo au fost versiuni hibride plug-in anul trecut, peste estimările companiei care situau vânzările de mașini hibride între 5 și 10% din totalul vânzărilor la nivel global.

Însă costul pentru acest model Volvo sugerează că șoferii vor plăti o primă pentru viitoare mașini – respectiv pentru versiunea hibrid plug-in hibrid a lui XC90 costă 61.650 de lire sterline, cu 13.250 de lire sterline mai mult față de versiunea pe bază diesel.RELATED ARTICLES