spot_img
AcasăInternațional500 soldaţi americani au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu


500 soldaţi americani au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu

Încă un pas în consolidarea flancului estic al NATO a fost făcut marţi, pe teritoriul României. Peste 500 de soldaţi americani, tancuri şi alte vehicule de luptă au ajuns în această dimineaţă în Constanța, la baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Batalionul 1 „Vulturii luptători” va rămâne aici pentru o perioadă de nouă luni, timp în care va efectua exerciţii militare comune cu soldaţii români, după care va fi înlocuit.

Peste 500 de soldaţi americani, tancuri şi alte vehicule de luptă au ajuns în această dimineaţă în Constanța, notează Ziarul Evenimentul. Trupele americane au fost trimise în ţara noastră pentru a descuraja orice agresiune îndreptată împotriva aliaţilor NATO din flancul estic. Tancurile americane au sosit pe linia ferată în această dimineaţă. Sunt tehnologii de ultimă generaţie care au fost testate în Afganistan şi pe alte teatre de război.

Americanii fac parte din Batalionul 1 „Vulturii luptători” şi au în dotare tancuri Abrams, vehicule de luptă Bradley şi mortiere. Unitatea de luptă americana face parte din brigada desfăşurată de Statele Unite în Polonia, in cadrul măsurilor luate pentru securitatea flancului estic al NATO. Soldaţii vor participa la trageri cu muniţie de luptă în Centrul de instruire de la Smârdan şi la exerciţii împreună cu militari din Forţele Terestre Române.















RELATED ARTICLES