spot_img
AcasăInternaționalAlegeri SUA: Donald Trump, anchetat și provocat, deopotrivă


Alegeri SUA: Donald Trump, anchetat și provocat, deopotrivă

 

Se dau ultimele bătălii în cursa pentru Casa Albă! Procurorul general al statului american New York a deschis o anchetă cu privire la modul în care Fundaţia Trump, organizaţie non-profit ce aparţine candidatului republican Donald Trump, respectă legislaţia referitoare la actele caritabile. În același timp, potrivit site-ului Bloomberg, co-fondatorul LinkedIn, Reid Hoffman, oferă o donaţie de 5 milioane de dolari dacă Trump va face publică declaraţia sa de venit pentru dezbaterea prezidenţială finală. 

Procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, ales în funcţia actuală din poziţia de politician democrat, a declarat pentru postul de televiziune CNN că a fost „preocupat de faptul că Fundaţia Trump este posibil să se facă responsabilă de anumite nereguli din acest punct de vedere”.  Ancheta a fost deschisă în urma mai multor dezvăluiri ale presei privind activităţile fundaţiei, inclusiv un material publicat de cotidianul The Washington Post care devoala faptul că Trump nu a mai făcut donaţii către fundaţia sa din anul 2008. Cotidianul a mai relatat că fundaţia a cheltuit 20.000 de dolari pentru a cumpăra un tablou de 1.8 metri înălţime care îl înfăţişa pe însuși Trump. De asemenea, în 2013, fundaţia ar fi donat 25.000 de dolari către procurorul general din Florida, care se pregătea să deschidă o anchetă privind presupuse fraude comise de Universitatea Trump, însă ulterior a renunţat să mai iniţieze acţiuni în acest sens. Candidatul republican a negat orice legătură între bani şi procurorul general.

Între timp, Bloomberg scrie că Reid Hoffman, co-fondatorul LinkedIn, oferă o donaţie de 5 milioane de dolari dacă Donald Trump va face publică declaraţia sa de venit pentru dezbaterea prezidenţială finală. Hoffman, care este preşedintele LinkedIn şi partener al firmei de capital de risc Greylock Partners, a remarcat o provocare pe o platformă de crowdfunding pornită de un anume Pete Kiernan, care a spus că va dona orice bani primiţi către un ONG care asistă veteranii dacă Trump îşi va publica situaţia financiară până la dezbaterea prezidenţială din 19 octombrie. Astfel, dacă Kiernan va reuşi să îşi îndeplinească ţinta de 25.000 de dolari, Hoffman va dona de cinci ori suma strânsă, până la un maximum de 5 milioane de dolari. ”Nu este niciun motiv pentru care Trump să îşi ţină secret situaţia fiscală, în afara folosirii acesteia ca un argument în dezbatere”, a spus Hoffman.













RELATED ARTICLES