spot_img
AcasăPoliticăMinistrul Mediului anunță un proiect menit să intensifice producția de resurse regenerabile


Ministrul Mediului anunță un proiect menit să intensifice producția de resurse regenerabile

Ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe despre schimbările climatice si protecția climei organizată de Ambasada Germaniei, că va fi lansat un proiect prin care să crească producția de resurse regenerabile, permițându-le autorităților locale să acceseze fonduri, potrivit Economica.

La aceeași conferință, primarul municipiului Buzau, Constantin Toma, a spus că primarii din România nu pot face prea multe lucruri pentru că nu au competențe. „Viziunea fără acțiune e frustrare, și acțiunea fără viziune înseamnă haos. Din păcate, dupa 90, în România nu am avut nici viziune și nici acțiune și nu am găsit încă răspunsul”, a afirmat el, scrie News.ro.

De asemenea, Gavrilescu a spus că proiectul care vizează creșterea producției de resurse regenerabile și care va fi lansat în săptămânile următoare este destinat autorităților locale, pentru a putea să atragă fonduri. „Ne dorim foarte mult creșterea producției de energie regenerabilă. Vom lansa un proiect prin care să creștem resursele regenerabile. Trebuie să facem în rândul populației o educare conștientă, în sensul de protejare a acestor resurse naturale, despre cum trebuie să avem grijă de resursele regenerabile, ce se întâmplă cu deșeurile care poluează, ce se întâmplă cu emisiile, și altele decât cele de carbon, tot ce înseamnă marea industrie, marii poluatori”, a adăugat ea.


RELATED ARTICLES