spot_img
AcasăEconomieDrumurile noastre toate...


Drumurile noastre toate…

Nu vor se vor întâlni nicidecum, ci vor fi închise, conform ultimei declarații ale prefectului județului Constanța, Adrian Nicolaescu într-o emisiune la Radio Constanța.

Pe podul de la Agigea se circulă restricționat momentan, respectiv doar autovehiculele cu masa sub 5 tone, exceptând cele destinate transportului de persoane, având o limită de viteză de 50km/h pot circula pe benzile centrale ale podului. Se preconizează o închidere totală a acestuia, vreme de două luni, timp în care vor fi realizate lucrări de punere în siguranță. Lucrările atât de necesare, din moment ce nu au fost aduse modificări podului din 1989, se vor, totuși, întreprinse în perioada sezonului estival.

Cugetliber.ro pune la dispoziție următoarele rute ocolitoare de către conducătorii vehiculelor care depășesc limita admisă de 5 tone și a căror destinație este reprezentată de portul Constanța: pentru relaţia Bucureşti – Port Constanţa Sud: A2 (Bucureşti – Constanţa) – nod rutier A4 – intrare Port Agigea – Constanţa Sud (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunăre -Marea Neagră) – Poarta 10 bis (Port Constanţa), pentru relaţia Hârşova (DN2A) Port Constanţa Sud şi retur: A4 (Nod rutier Ovidiu – Nod rutier A4 cu A2) – A4 – intrare pod Agigea (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră) – Poarta 10 bis (Port Constanţa Sud), pentru relaţia Mangalia – Port Constanţa şi retur, traseul de ocolire va fi: Mangalia – DN39 – Agigea – intersecţie DN39 cu DN 39A, DN 39A – intrare Port Constanţa.

Cu toate acestea, spulberând investițiile realizate de întreprinzătorii din domeniul turistic, cât și intențiile românilor de a-și petrece vacanța pe litoral, reabilitarea podului l-a determinat pe șeful Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Nicolae Bucovală să comenteze: „Ne-am exprimat punctul de vedere, restul rămâne în sarcina ANT-ului (Autoritatea Națională pentru Turism) pentru că ei sunt cei care patronează bunul mers al turismului. Este posibil ca aceste lucrări să fie amânate. Am înțeles că nu s-a făcut încă licitația. Dacă durează atât de mult licitația, nu înțeleg de ce nu s-ar face aceste lucrări în septembrie. În condițiile în care se va închide și podul de la Agigea, vă dați seama ce înseamnă accesul spre sudul litoralului!”RELATED ARTICLES