spot_img
AcasăEconomieeMag este suspectată de abuz de poziție dominantă de către Consiliul Concurenței


eMag este suspectată de abuz de poziție dominantă de către Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă de către proprietarul eMag, Dante International, pe piaţa serviciilor de intermediere prin platformele online din România.

„Investigaţia vizează un posibil comportament discriminatoriu al proprietarului eMag în raport cu comercianţi cu amănuntul de produse de larg consum, care reprezintă concurenţi direcţi ai companiei, în calitate de comerciant de produse de larg consum. În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Dante International, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice”, se arată în comunicatul Consiliului Concurenței.

De cealaltă parte, eMAG declară că pune la dispoziție toate informațiile și documentele solicitate și colaborează cu autoritatea pentru concurență. „Colaborăm cu autoritatea de concurenţă şi punem la dispoziţie toate informaţiile necesare pentru clarificarea specificului activităţii de comerţ online prin platforma marketplace”, susţine eMag într-un punct de vedere referitor la investigaţia Consiliului Concurenţei.

Compania arată că: „Platforma marketplace reprezintă o opţiune suplimentară pentru comercianţii care vor să acceseze un nou canal de vânzare. Aceştia pot fi comercianţi online sau magazine tradiţionale care vând deja prin canale proprii sau alte platforme de tip marketplace. Pe platformă, comercianţii îşi stabilesc singuri politicile comerciale. Investim constant în tehnologia platformei marketplace în beneficiul clienţilor, care astfel au acces la o diversitate mare de produse”.

Dante International este o companie specializată în comerţul cu amănuntul de produse de larg consum. Pe de altă parte, societatea deţine şi administrează o platforma de tip „marketplace”, prin care se derulează intermedierea între comercianţii cu amănuntul şi clienţii acestora. eMAG, cel mai mare retailer online din România, este administrat de Dante International, acţionarii companiei fiind grupul sud-african Naspers şi omul de afaceri Iulian Stanciu, cu o participaţie de sub 23%.


RELATED ARTICLES