spot_img
AcasăEconomieManagerii din România se așteaptă la o stabilitate a numărului de salariaţi...


Managerii din România se așteaptă la o stabilitate a numărului de salariaţi în industrie

Directorii firmelor din România estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industrie şi servicii, dar şi o creştere a activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul, până în iulie, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii unui indicator statistic, scrie News.ro.

De asemenea, în industria prelucrătoare, managerii preconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +14%).

”Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se estimează creştere accentuată (sold conjunctural +46%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare”, se arată în comunicat.

Cifra de afaceri din zona serviciilor, potrivit estimărilor managerilor, va cunoaşte o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +13%), potrivit sursei amintite.RELATED ARTICLES