spot_img
AcasăEconomiePiraeus Bank România a fost cumpărată de fondul de investiții J.C Flowers


Piraeus Bank România a fost cumpărată de fondul de investiții J.C Flowers

Filiala din România a Piraeus Bank a fost vândută către fondul de investiţii J.C Flowers, tranzacția urmând a fi încheiată în prima jumătate a anului viitor, după ce va primi autorizarea din partea BNR și, respectiv, Hellenic Financial Stability Fund (HFSF) din Grecia, a anunțat banca-mamă din Grecia, într-un comunicat.

Piraeus Bank deținea în România, la sfârșitul lunii septembrie active totale de 1,5 miliarde euro, 150.000 de clienți, 99 de unități și 1.300 de angajați. Valoarea tranzacției nu a fost comunicată de către banca mamă.

Vânzarea subsidiarei din România face parte din planul de restructurare a grupului Piraeus convenit cu autoritățile europene, după salvarea Greciei de la faliment în urma puternicei crize izbucnită în 2009 și care a afectat puternic băncile, acestea ajungând la o rată de a creditelor neperformante de peste 45% din total.

Toate cele trei bănci grecești din Romania au fost vândute in acest an: Banca Românească, deținuta de NBG, a fost preluată de OTP Bank, Bancpost, deținută de Eurobank, a fost cumpărată de Banca Transilvania iar acum Piraeus Bank a fost vândută fondului de investiții J.C. Flowers.

Cele trei bănci grecești vândute în acest an au împreună active în valoare de 24,6 miliarde lei, reprezentând 6,25% din totalul activelor sistemului bancar.


RELATED ARTICLES