spot_img
AcasăEconomieRezervele valutare la Banca Naţională au crescut cu 500 de milioane de...


Rezervele valutare la Banca Naţională au crescut cu 500 de milioane de euro în martie

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) au crescut în martie cu aproape 500 de milioane de euro (1,48%) faţă de sfârşitul lunii precedente, ajungând la 31,28 miliarde de euro, după ce au intrat circa 1,39 miliarde de euro, în special în conturile Finaţelor şi al Comisiei Europene. La 29 februarie, rezervele se situau la 30,825 miliarde de euro. Astfel, în martie au intrat 1,389 miliarde de euro, o parte din eliberarea rezervelor minime în valută constituite de bănci la BNR, după ce acestea au fost reduse în ianuarie de la 14% la 12%, potrivit unui comunicat al BNR. Totodată, au fost alimentate conturile Ministerului Finanţelor Publice şi al Comisiei Europene.

Pe de altă parte, au avut loc ieşiri de 932 de milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de circa 3,62 miliarde euro, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale. Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) se situau, la finele lunii martie, la 34,9 miliarde de euro, faţă de 34,6 miliarde de euro în februarie.

Sursa: adevarulfinanciar.roRELATED ARTICLES