spot_img
AcasăEconomieTheresa May: UE va semna un acord comercial cu Marea Britanie


Theresa May: UE va semna un acord comercial cu Marea Britanie

 Uniunea Europeană va semna un acord comercial cu Marea Bitanie. Afirmația îi aparține premierului britanic, Theresa May și vine ca o replică la declarația premierului slovac, Rober Fico, potrivit căruia procesul negocierilor Brexitului va fi unul „extrem de dureros” pentru Marea Britanie. Între timp, brokerul imobiliar Savills, citat de Bloomberg, anunță că valoarea proprietăţilor imobiliare de lux din Londra a scăzut după ce Regatul Unit a votat să iasă din UE, şi va continua să scadă până când situaţia negocierilor va fi clară.

Premierul Britanic, Theresa May, susține că ţările care fac parte din Blocul comunitar ar putea beneficia la rândul lor de un acord comercial avantajos semnat cu Marea Britanie. May a solicitat companiilor britanice să preia oportunităţile oferite de Brexit. „Cele 27 de state vor semna un acord cu noi (Marea Britanie, n. red.), vom negocia cu ele. Vom fi ambiţioşi în privinţa lucrurilor pe care vrem să le obţinem pentru Marea Britanie. Cred în relaţiile de comerţ avantajoase, aşa cum am mai spus, doresc ca Marea Britanie să devină un lider global al comerţului liber”, a adăugat May. Declaraţiile sale au fost făcute după ce premierul slovac, Rober Fico, a declarat că procesul negocierilor Brexitului va fi unul „extrem de dureros” pentru Marea Britanie.

Între timp, brokerul imobiliar Savills, citat de Bloomberg, anunță că valoarea proprietăţilor imobiliare de lux din Londra a scăzut după ce Marea Britanie a votat să iasă din Uniunea Europeană, şi va continua să scadă până când situaţia negocierilor va fi clară. Preţurile pentru locuinţe vor scădea cu 9% anul acesta, cel mai mult din 2008, comparativ cu 0%, cât era estimat anterior în octombrie anul trecut, potrivit brokerului imobiliar.

Incertitudinea care încojoară Brexit şi negocierile dintre UE şi UK ar putea accelera declinul care a început când au fost introduse taxe mai mari pe imobiliare anul acesta. Savills, care estimase anterior că valoarea proprietăţilor din Londra va creşte cu 21,5% până în 2020, a redus prognoza la 3,2%. ”Brexit a fost o trezire la realitate pentru piaţa proprietăţilor imobiliare de lux, care a fost cel mai afectată de creşterea succesivă a taxelor pe proprietate”, a spus Lucian Cook, directorul Savills Research. ”Este dificil să vezi de unde va veni presiunea până nu avem rezultatul negocierilor secesiunii”, a adăugat el.


RELATED ARTICLES