spot_img
AcasăEuropaGoogle ar putea fi amendată de autoritatea antitrust din UE cu o...


Google ar putea fi amendată de autoritatea antitrust din UE cu o sumă record

Google riscă să primească marți o amendă uriașă din partea autorității pentru concurență din UE, pentru că își promovează propriul serviciu de căutare pentru shopping, în detrimentul concurenților mai mici, transmite Bloomberg care citează două persoane apropiate investigației și care spun că probele vor fi foarte greu de contestat de către gigantul IT.

Este de așteptat ca amenda pentru Alphabet Inc care deține Google să depășească recordul anterior de 1,2 miliarde de dolari, iar oficialii europeni au grăbit procedura de analiză decizia urmând să se ia mai rapid decât de aștepta, pe la sfârșitul lunii iulie.

Această accelerare vine după ce timp șapte de ani au fost formulate plângeri la adresa Google de site-uri mai mici de e-commerce dar și de nume mari din industrie precum News Corp., Axel Springer SE și Micorsoft.

Politicienii europeni cer Uniunii Europene să sancționeze dur Google sau chiar să-I interzică activitatea în UE, ceea ce îi determină pe americani să susțin că autoritățile de reglementare vizează în special companiile din SUA care au success.

Politicienii europeni au cerut UE să sancționeze Google sau chiar să o desființeze, în timp ce criticii din SUA susțin că autoritățile de reglementare vizează companii americane de succes.

 


RELATED ARTICLES