spot_img
AcasăPoliticăKlaus Iohannis l-a numit premier pe Mihai Tudose


Klaus Iohannis l-a numit premier pe Mihai Tudose

Mihai Tudose (50 de ani), propus de PSD ca premier, a fost ministrul Economiei în guvernul Grindeanu, fiind unul dintre miniștrii aspru criticat în raportul de evaluare al lui Darius Valcov, cu zero realizari. El a mai fost ministru al economiei și în guvernul Ponta.

Aflat la al cincilea mandat de deputat și vicepreședinte PSD, Tudose este președinte al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare. În perioada 1992-1999 a fost șef birou senatorial, in perioada 1999-2000 consilier juridic la SC Farex SA Braila. Din 2000 este parlamentar. A fost președintele Organizației PSD Municipiul Braila si Presedinte Organizatiei PSD judeteana Braila.

Cu ocazia numirii lui Mihai Tudose în funcția de premier, președintele Iohannis a declarat la Palatul Cotroceni: „Această criză prin care trecem — că este o criză politică — dăunează grav României, dăunează economiei românești, dăunează imaginii României în lume și opinia mea este (…) că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem cât se poate de repede un nou guvern, un guvern care începe să rezolve problemele care au rămas nerezolvate, respectiv problemele care au apărut din cauza acestei crize care a pornit în interiorul PSD. (…) Luând în considerare toate acestea și având în vedere că este nevoie urgentă de un guvern, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru, care va avea discuții în zilele următoare și se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament”.RELATED ARTICLES