spot_img
AcasăEuropaProcedură de infrigement împotriva României pentru nerespectarea normelor UE în domeniul deșeurilor


Procedură de infrigement împotriva României pentru nerespectarea normelor UE în domeniul deșeurilor

Comisia Europeană a anunțat miercuri demararea procedurii de infrigement împotriva a 14 state membre ale Uniunii Europene, printre care și România, deoarece nu au respectat raportarea implementării unei serii de norme UE în ceea ce privește deșeurile, se arată într-un comunicat al Comisiei.

Procedurile de infrigement au fost demarate împotriva Ciprului, României, Franței, Italiei, Marii Britanii, Spaniei, Maltei, Irlandei, Olandei, Greciei, Suediei, Danemarcei, Sloveniei și Luxemburgului. Acestea se referă la nefurnizarea de rapoarte cu privire la atingerea obiectivelor de reutilizare, reciclare și valorizare, potrivit directivei cadru cu privire la deșeuri (Directiva 2008/98/CE), directivei referitoare la deșeurile de echipamente electrice și electronice (Directiva 2002/96/CE), directivei privind bateriile (Directiva 2006/66/CE), directivei privind ambalajele (Directiva 94/62/CE), directivei referitoare la vehiculele ajunse la finalul ciclului de viață (Directiva 2000/53/CE) și regulamentului referitor la transferul deșeurilor (Regulamentul (CE) nr. 1013/2006). Natura și tipul obligațiilor variază de la o directivă la alta.

Totodată, Comisia Europeană a cerut Austriei, Ciprului, Portugaliei și României să aplice integral legislația referitoare la instalațiile portuare de preluare a deșeurilor provenite din exploatarea navelor și a reziduurilor de încărcătură.


RELATED ARTICLES