spot_img
AcasăEuropaUE vrea internet Wi-Fi gratuit în spațiile publice


UE vrea internet Wi-Fi gratuit în spațiile publice

Parlamentul European, Consiliul UE și Comisia Europeană au semnat un acord privind alocarea a 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea de internet Wi-Fi gratuit în toate spațiile publice din Uniunea Europeană, transmite AFP.

Acordul semnat de cele trei instituții include angajamentul acestora de a finanța de la 6.000 până la 8.000 de municipalități din statele membre UE cu suma de 120 de milioane de euro pentru achiziția de echipamente pentru Wi-Fi gratuit.

„Autoritățile publice locale care vor dori să ofere o conexiune Wi-Fi în zonele unde o ofertă publică sau privată similară nu există vor putea face o cerere de finanțare printr-un proces simplu și non-birocratic. Sursele specifice de finanțare vor fi finalizate cu ocazia discuțiilor în curs cu privire la revizuirea programului financiar multianual”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Acordul a urmat propunerii președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de anul trecut, ca până în 2020 toate orașele din UE să dispună de Wi-Fi gratuit în zona obiectivelor principale publice, precum piețe, parcuri, biblioteci și spitale.RELATED ARTICLES