spot_img
AcasăInternaționalAcțiunile Amazon au depășit pragul de 1.000 de dolari


Acțiunile Amazon au depășit pragul de 1.000 de dolari

Compania americană de comerț online Amazon a înregistrat o creștere record a cotației acțiunilor pe bursa de la New York, acestea depășind pentru prima dată pragul psihologic de 1.000 de dolari. Această premieră indică soliditatea sectorului e-commerce în fața comerțului tradițional, transmite AFP.

Cotația acțiunior Amazon au înregistrat marți în jurul orei 13:45 GMT o creștere de 0,43% la 1.000,04 dolari. Capitalizarea bursieră a companiei este de două ori mai mare față de valoarea de piață a Wall-Mart, cel mai mare grup de distribuție de la nivel global, respectiv 478,05 miliarde de dolari față de 236,4 miliarde de dolari.

Doar patru companii americane listate la bursă au înregistrat o valoare a acțiunilor de peste 1.000 de dolari. Iar analiștii de la compania de brokeraj Loup Ventures estimează că titlurile Amazon vor putea ajunge chiar și la 2.000 de dolari pe termen mediu.

Investitorii mizează pe creșterea accelerată, în următorii ani, a comerțului online, ce reprezintă în momentul actual 8% din totalul achizițiilor din SUA. Compania Amazon domină piața e-commerce, în 2016, aceasta fiind responsabilă de circa 43% din cumpărăturile online din SUA.RELATED ARTICLES